Triller van formaat in de Sezoensrally.......


2015-05-21 15:10:22

…..29 jaar na de zege van Herwig Nelissen in de Himalaya Rally zorgt zijn neefje Frank Jorissen na een triller weer voor een zege in de Nelissen Familie…….

Zaterdag 16 mei 2015, Frank Jorissen start in de Sezoensrally Historic met de Originele Works Opel Manta 400.
Hier zijn verhaal….

De Sezoensrally te Bocholt is voor mij altijd een soort thuis wedstrijd, een wedstrijd die ik in mijn jonge jaren reeds een aantal keer gereden heb. Het schitterende snelle parcours met zijn vele onverharde stroken is echt iets waar ik altijd naar uitkijk, ook een ideaal parcours voor onze Manta....
Mijn doelstelling is nog steeds mezelf en de toeschouwers plezieren met de nostalgische doortochten van onze Manta 400.

We zijn ook gestart met het idee om plezier te hebben en niet zo zeer naar onze tijden te kijken, zeker als je weet dat de immer snelle Belgische kampioen Dirk Deveux aan de start staat.
Maar na de eerste ronde zagen we dat we zeer gewaagd waren aan elkaar en het verschil nooit meer was dan enkele seconden onderling.
Dit gaf ons een andere kijk op de wedstrijd en zonder risico’s te nemen konden we gelijk tred houden met Dirk. Het was een geweldige strijd, proef na proef bleven we haasje over spelen en dat zette ons aan om misschien iets minder spektakel te geven en meer zuivere lijnen te rijden.

Het tempo lag vrij hoog en wanneer het namiddag ook nog begon te regenen heb ik misschien iets te voorzichtig gereden waardoor Deveux kon uitlopen. Het verschil voor de start van de laatste proef was opgelopen tot 16 seconden, dit was volgens mij niet overbrugbaar maar door toedoen van mijn co, Kurt Declerck, een geweldige co met enorme ervaring en die ook de druk kon weghouden bij mij, overtuigde hij mij….. “De prijzen worden aan de meet uitgedeeld”; zei hij dus nog éénmaal alles geven…. Vooral omdat wij op de proef Gerdingen steeds het snelste waren de vorige ronde.
En zo geschiede het onmogelijke, aan de finish bleek tot onze grote verbazing dat we 17,7 seconden sneller waren dan Dirk Deveux …. Wat als resultaat opleverde dat wij de eerste plaats pakten met een voorsprong van 1,7 seconden…..

De euforie was heel groot in het Nelissen kamp maar voor mij was het vooral emotioneel wel zwaar, zeker met de gedachte aan mijn neef Herwig Nelissen, daarom draag ik deze overwinning dan ook aan hem op….

Nu kijken we uit naar het Eifel Rallye festival in Duitsland op 25-26 juli en nadien de East Belgium rally.
Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht.Plaats reactie:

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen!
Laatste foto-album:
Eifel Rally 2015

Contact