Boucles Bastogne 2015


2015-03-03 15:57:42

Op 20 en 21/02 werd de eerste rally van het seizoen gereden met de nieuwe Nelissen Manta 400, het was een zeer geslaagd weekend en een geweldige ervaring rijker.
Het weer bleek in eerste opzicht nog spelbreker te gaan worden daar het vrijdag de ganse dag heeft geregend en in de nacht naar zaterdag een mooi sneeuw tapijt gevormd had.
Vrijdag werd er een avondproef gereden die zonder verkenningen of nota's moest afgelegd worden en dit met barre weersomstandigheden en een nieuwe wagen. Uiteindelijk deden we dit behoorlijk goed en legden we beslag op een 19de plaats en 1ste in onze klasse.
Zaterdagmorgen konden we starten met een mooi wit landschap en nadien schitterend zonnig weer. De wegen lagen er zeer nat en glad bij en het was zeer moeilijk om voldoende grip te vinden, zeker daar we volgens het reglement verplicht werden om zoals iedereen op standaard M&S banden te rijden wat geen evidentie is met motorvermogen van +/-280pk.
Al na enkele kilometers werd duidelijk dat de manta mij perfect lag en schuwden we het spectakel niet, iets dat steeds op veel enthousiasme werd onthaald door de duizenden rallyfans langs de proeven.
Het verliep zaterdag zeer goed en voor we terug het donker in gingen lagen we onverhoopt op een 16de plaats algemeen en 1ste in onze klasse. Plots begon het ook weer hard te sneeuwen, de proeven lagen er gevaarlijk glad bij en met verstralers rijden was geen optie daar het zicht door de sneeuw nihil was.
Helaas brak ons op drie proeven van het einde de koppelingskabel, in vierde versnelling werd de proef afgereden en bij de service bleek dat we het onderdeel (een stukje van +/-25 en 10minuten werk) niet bij hadden en verder rijden was op deze manier ook niet mogelijk. Voldaan maar met een beetje telleurstelling werd de manta afgesleept naar het servicepark.
Jammer maar het was een geweldig weekend, super veel plezier gehad en kijken weer uit naar de volgende.....

Bedankt allen die ons aangemoedigd hebben maar zeker ook ons super service team en mijn geweldige copiloot Kurt Declerck....

See you all real soon....


Video:
Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht.Plaats reactie:

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen!
Laatste foto-album:
Eifel Rally 2015

Contact